Renovatie 2onder1kap woning, totale inrichting

Kroneman Interieurs heeft de woning in zijn geheel een update gegeven. De nieuwe eigenaar wilde een landelijk en open karakter met ingetogen kleurgebruik.
Het bestaand meubilair is deels meegenomen. Oplevering vind plaats in aug. 2016. Toilet en maatmeubilair in de woonkamer geven alvast een beeld.

Nieuwe indeling bestaat uit:

Open woonkeuken met groot kookeiland en apparatuurwand. Een doorkijk openhaard geeft doorzicht naar de woonkamer t.p.v. het kookgedeelte.
De vloer is v.v. vloerverwarming, vloer is tevens aan de onderzijde geisoleerd.
Alle binnenwanden zijn v.v. krijtverf of een vinylbehang. De vloerafwerking is een lichte whitewash eiken lamelparket.
De woonkamer en keuken word gescheiden door twee schuifdeuren, hier stond eerst een wand.

De woonkamer of eigenlijk TV-kamer heeft twee inbouwkastwanden met sfeervolle ledverlichting.(zie afb.)

Het toilet is aan een zijde v.v. ruwe natuursteenstrips, op de vloer en wand zitten betonlook tegels. De fontein rust op een eiken blad behandeld met een kleurloze lak.

De overloop heeft een nieuwe trap gekregen naar de verdieping.

Op de eerste verdieping bevindt zich een lange gang naar de slaapkamers. De lange wand heeft een fotobehang gekregen. Op de vloer ligt het bestaande natuursteen (travertin).

Twee slaapkamers zijn samengevoegd tot de ouderslaapkamer met inloopkleedkamer en sauna. Alle kasten zijn ingebouwd in een nis, wat resulteerd in een rustig karakter.

Aan de andere zijde van de nis een doorloop naar de badkamer. Dubbele opbouw wastafel op eiken blad van 250cm. Dubbele douche met ligbad en toilet. Ledspiegel over de hele breedte.
Aan het tegelwerk is extra aandacht besteed door een mix van verschillende afmetingen. Op de wastafelwand zit een tegelmix van verschillende kleine tegeltjes als eye-catcher, die deels doorloopt in de douche.
Er is een extra dakraam toegevoegd voor meer daglicht.

De kinderbadkamer is opnieuw betegeld en heeft nieuw sanitair. Een enkele wastafel met toilet en inloopdouche.

De huidige 2e verdieping deed dienst als bergzolder. Deze heeft nu een vaste open trap naar een logeerkamer. Aan weerszijde bevinden zich een bergruimte en een studieruimte.
Er zijn vier dakramen toegevoegd, een verlaagd plafond met ledverlichting en sfeervolle handgeblazen ledlampen aan het plafond. Het rookkanaal is afgetimmerd en omtimmerd als opbergkast.
De rieten kap is deels vervangen evenals het balkon en divers houtwerk aan de raamkozijnen.

Oplevering aug. 2016. Afbeeldingen volgen nog! 

+ Meer

Media | Renovatie 2onder1kap woning, totale inrichting

1Kastenwand-openhaard
2meubels-op-maat-TV-hoek
Bekijk alle foto's