Tuinontwerp Capelle aan den IJssel

Arjan van Vliet Hoveniersbedrijf heeft in Capelle aan den IJssel een achtertuin aangelegd. Het tuinontwerp zorgt voor een ruimtelijke tuin met een riant uitzicht over het water.

Doordat de jaren 90 tuin volledig begroeid was, was het water niet te zien. En dat is natuurlijk jammer, want om die reden wonen mensen graag aan het water. Het verouderde tuinontwerp was gebaseerd op organische, ronde vormen. De opdrachtgever wilde nu iets totaal anders: een moderne maar niet te strakke onderhoudsvriendelijke tuin.

Wij hebben een nieuw tuinontwerp gemaakt met daarin diagonale lijnen en een repeterende maatvoering in de bestrating. Dit zorgt voor een ruimtelijke tuin, de strakke lijnen zijn wat verzacht met ‘los’ groeiende beplanting, welke geen vormsnoei vragen.

Tuinontwerp Capelle aan den IJssel voor tuin met privacy

Privacy is in de tuin, liggend aan het water ook van belang. Tijdens het tuinontwerp is rekening gehouden met privacy, waarbij het pijpenlade-effect wordt voorkomen. Deze tuin is namelijk 3x zo lang als dat hij breed is. In plaats van brede beplanting is er gekozen voor een slanke schutting. De diagonale lijnen zijn hierin ook doorgezet. Tegen deze tuinafscheiding zijn klimplanten geplaatst.

Speciaal tuinontwerp woning aan het water

Om optimaal te kunnen genieten van het wonen aan het water zijn er bij het tuinontwerp kleine terrassen trapsgewijs ingetekend. Het hoogteverschil tussen huis en water is erg groot. Door middel van op verschillende niveaus naar het water terrassen te creëren is er meer zicht op het water ontstaan. Niet alleen de terrassen maar ook bij het plaatsen van de schutting is rekening gehouden met deze niveau verschillen.Als erfafscheiding is gekozen voor robuuste geïmpregneerde grenen tuinschermen die zijn opgebouwd uit planken van 18x145mm. Deze zijn geplaatst tussen FSC gecertificeerde hardhouten geschaafde palen, deze hebben in zure veengrond een lange levensduur. Om de hoogteverschillen met de naastgelegen tuinen te ondervangen is er een grondkerende hardhouten plank aangebracht. Deze heeft als bijkomend voordeel dat het de schutting een betere stabiliteit geeft bij hoge windbelasting.

Beplanting Capelle aan den IJssel achtertuin

Voor de beplanting was het van belang dat de tuin het hele jaar door zou leven. Najaarverkleuring of wintersilhouet zorgen voor kleur en beleving in de tuin. Er is gekozen voor verschillende soorten (groenblijvende) beplanting in de vorm van bladhoudende heesters en bloeiende klimplanten om dit effect te kunnen creëren. Tuinverlichting is een belangrijk onderdeel van de inrichting van een tuin. In het ontwerp heeft Arjan van Vliet  een lichtplan gemaakt zodat de achtertuin over de gehele breedte en diepte verlicht is. Zo kan ieder seizoen op elk moment genoten worden van de tuin. De opdrachtgever heeft gekozen voor een (sier) bestrating van MBI in de maat 60x30cm. Deze hebben wij afwisselend in halfsteens- en elleboogverband verwerkt. MBI is een kwalitatief hoogwaardige terrastegel met een kleurvaste toplaag. De toplaag is vuilwerend en daardoor eenvoudig te reinigen. 


Doordat een in- en uitgang naar de tuin ontbrak moest worden voorkomen dat alle machines, producten en vakmannen door het huis zouden moeten, hebben wij een noodbrug aangelegd. Deze liep vanaf de andere kant van het water van het fietspad naar de tuin. 

Ook uw tuinontwerp laten tekenen door Hoveniersbedrijf Arjan van Vliet?

Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan, wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

+ Meer

Media | Tuinontwerp Capelle aan den IJssel

10 Tuinontwerp voor terrassen op de verschillende niveaus
01 Loopbrug voor bereik van tuin
06 Tuinontwerp aan het water Capelle aan den Ijssel
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten