Tuinaanleg Engelse cottagetuin Vlijmen

Hoveniersbedrijf de Langstraat heeft in Vlijmen een Engelse cottagetuin aangelegd. De opdrachtgever heeft een vrijstaande woning met een tuin van circa 650 m2. Van het tuinontwerp tot de aanleg van de nieuwe tuin worden door de hovenier verzorgd.

De opdrachtgever werd geïnspireerd door de Engelse cottagestyle. Het is een landelijke stijl met veel verschillende vaste plantsoorten, veldbloemen en kronkelende paadjes van betonnen klinkertjes en kinderkoppen. Er wordt veelal gebruik gemaakt van traditionele materialen.

Vaste plantsoorten

De opdrachtgever is een echte plantenliefhebber en werkt graag in de tuin. In de tuin zijn 160 verschillende soorten vaste planten gebruikt. Deze planten zorgen het hele jaar door voor een bloeiende tuin.

Sierbestrating tuinpad

Voordat met de aanleg van de tuin werd begonnen is de oude sierbestrating verwijdert. De betonnen klinkertje en kinderkoppen hebben in het nieuwe ontwerp een nieuw leven gekregen. Het hergebruiken van deze traditionele materialen past bij de Engelse cottagestyle.

Terrasoverkapping van eikenhout

Een terrasoverkapping is een tuinhuis zonder wanden. De terrasoverkapping is op maat gemaakt van robuust eikenhout. Onder de overkapping is ruimte voor een buitenfornuis en een grote buiteneettafel. Met deze tuinoverkapping geniet u het hele jaar door van de kleurrijke bloemenzee. Naast de tuinoverkapping is ruimte gecreëerd voor een hottub.

Schutting Tilburg

Van horizontale, geïmpregneerde hardhouten planken is tuinafscheiding gemaakt. Deze schutting fungeert mede als geluidswand. Daarvoor is een muurelement van antracieten stapelblokken geplaatst.

Vijver

In deze tuin is gekozen voor een natuurlijk vijver. Dit is een vijver waarbinnen het leven (planten en dieren) elkaar in evenwicht houden.
Na het uitgraven van de vijver is deze bekleed met EPDM folie. Deze folie is zeer duurzaam en milieuvriendelijk. De folie vormt zich gemakkelijk naar iedere gewenste vorm. Lees hier meer over EPDM vijverfolie.

Spreekt deze Engelse cottagetuin van Hoveniersbedrijf de Langstraat u aan? Laat uw gegevens achter en een hovenier in uw regio neemt vrijblijvend contact met u op.

+ Meer

Media | Tuinaanleg Engelse cottagetuin Vlijmen

02 Tuinaanleg Engelse cottagetuin Vlijmen 2
03 Tuinaanleg Engelse cottagetuin Vlijmen 3
04 Tuinaanleg Engelse cottagetuin Vlijmen 4
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten