Levende tuin, vol groen en vogels Geldermalsen

In Geldermalsen heeft Martien van Dam tuinaanleg en –onderhoud een nieuwe tuin aangelegd bij een mooie hoekwoning aan het water. Van tuinontwerp tot tuinaanleg, bestrating, boomverzorging en tuinaanleg werden verzorgd.

Wonen aan het water

Wonen aan het water, wie wil dat nou niet! Deze opdrachtgever heeft zelf aan twee zijden van de woning water. Het was belangrijk dit bij de tuin te betrekken. Het onderhoud van de tuin mag niet te intensief zijn maar ze vinden het wel leuk iets aan de tuin te doen.

Beplanting in de tuin

De meeste mensen kiezen voor een onderhoudsarme tuin maar deze opdrachtgever wenste een levende tuin vol met vogels, bomen etc. Als hovenier is dit natuurlijk heerlijk om mee te werken.
Er staat een prachtige treurwilg in de tuin die de komende jaren fors zal groeien, dit is prachtig aan het water en geeft daarnaast een beschutte plek tegen inkijk en de zon.

Langs de woning van voor tot achter staat een rij bomen. Om deze rij niet te laten onderbreken door het houten zijterras over het water is ervoor gekozen een plantgat te maken in het terras zodat de bomen rij, ook door de vlonder heen doorloopt.

Bestrating van beton

Voor de paden is gekozen voor ruwe sierbestrating van beton. Het tuinpad loopt door de tuin en komt uit bij een verlaagde vlonder op waterniveau. Bij het huis is gekozen voor een strakke, gladde tegel, zo ontstaat een modern terras.

Tuinafscheiding

Als tuinafscheiding is gekozen voor een stuk dichte schutting bij de woning en bij het water, ertussenin is een betonglazen afscheiding waar klimplanten tegen aan zijn geplant. Dit groeit uit tot een mooie groene haag tussen de tuin van de opdrachtgever en de buren in.

 

+ Meer

Media | Levende tuin, vol groen en vogels Geldermalsen

02 Levende tuin, vol groen en vogels Geldermalsen 2
03 Levende tuin, vol groen en vogels Geldermalsen 3
04 Levende tuin, vol groen en vogels Geldermalsen 4
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten