Verstoppingen, reparatie van riolering of een volledig nieuw systeem?

Riolering

Een verstopt riool is niet prettig en kan een huishouden volledig ontregelen. Soms doen een gootsteenontstopper of vloeibare ontstoppingsmiddelen het werk, soms vraagt het probleem om een professionele oplossing. Bel dan E&B Loodgieters!

E&B Loodgieters verhelpt verstoppingen, kan rioleringen repareren en is de vakman voor de aanleg van een volledig nieuw rioleringssysteem.

Oorzaken verstoppingen

Hoe ouder een huis of gebouw, hoe groter de kans op verstoppingen. Gewoonweg omdat het rioleringssysteem verouderd is en aan vervanging toe is. Maar ook in nieuwere panden kan het gebeuren dat een riool verstopt raakt. Vaak komt dit door (verkeerd) menselijk handelen (lees dit artikel met tips ter voorkoming!), soms door wortelgroei en in een enkel geval door slecht aangelegde rioleringen. Wat ook de oorzaak is, u wilt het snel verholpen hebben.

Verstopping in het riool

Het snel oplossen van een verstopt riool is van belang om erger te voorkomen. Als u er tijdig bij bent en de verstopping is ontstaan door bijvoorbeeld aangekoekte zeepresten of te veel toiletpapier in het toilet, kunt u het vaak eenvoudig zelf oplossen. Een ouderwetse ‘plopper’, vloeibare gootsteenontstopper en huishoudsoda lossen kleine verstoppingen op.

Schakel bij verstoppingen vakman in

Weet u niet waar de verstopping zit of krijgt u het zelf niet opgelost, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. E&B Loodgieters beschikt over het juiste materieel om de verstopping snel op te sporen. Met onze rioleringsontstoppingsmachine lossen we de verstopping op en maken we de leidingen weer goed schoon. De E&B Loodgieter kijkt met detectie-camera’s of de verstopping geen schade heeft aangericht. Is dit het geval, dan is reparatie van belang.

Reparatie van de riolering

Soms veroorzaakt een verstopping defecten aan het rioleringssysteem. Of soms is het defect zelf het probleem: er is sprake van lekkage in plaats van een verstopping. Met onze specialistische apparatuur detecteren wij waar de riolering kapot is en bepalen wij wat er vervangen moeten worden. Na de reparatie bent u ervan verzekerd dat de riolering naar behoren functioneert. Soms is het rioleringssysteem dusdanig verouderd dat volledige vervanging de enige oplossing is.

Aanleg nieuw rioleringssyteem

Bij nieuwbouw of een (grote) aanbouw is het nodig een volledig nieuw rioleringssysteem aan te leggen. Soms is het nodig een oud systeem in zijn geheel te verwijderen en te vervangen door een volledig nieuw rioleringssysteem. Wat de reden ook is: met E&B Loodgieters neemt u een ervaren loodgietersbedrijf in de arm om deze specialistische klus te verzorgen.

+ Meer

Media | Verstoppingen, reparatie van riolering of een volledig nieuw systeem?

ec52e7fb54ae5080806090ca_1920
Bekijk alle foto's