Verplanten Beuken in Vierhouten

De opdrachtgever heeft een groot stuk land van meer dan 1000m2 waar veel bomen op staan. Twee mooie beuken op dit terrein wilde hij graag behouden maar op een andere plek neerzetten. Hoveniersbedrijf Stip heeft in Vierhouten dit grote project onder handen genomen.

Boomontwikkeling

Op dit grote landgoed in Vierhouten stonden de twee beuken op een locatie waar ze zich niet goed konden ontwikkelen. De beuken moesten worden verplant naar een plek in de tuin waar ze zich goed richting de toekomst kunnen ontwikkelen.
De hoveniers van hoveniersbedrijf Stip zijn al eerder bezig geweest de bomen voor te bereiden op hun verplaatsing. De bomen zijn ‘rondgestoken’ zodat zich nieuwe (haar)wortels konden ontwikkelen.

Verplanten bomen

In de winter van 2014 zijn de beuken handmatig gerooid en met behulp van een minishovel verplant. Met de voor de mini-shovel ontwikkelde verplantklem konden beide bomen verplaatst worden.
De nieuwe plantplaats is verbeterd met bomengrond om een zo goed mogelijke groeimogelijkheden te realiseren.

Nazorg landgoed

Na enkele maanden zijn we teruggekeerd naar het landgoed. Het was goed te zien dat het verplanten resultaat heeft gehad, de bomen kunnen zich op de nieuwe plaats prima ontwikkelen.

+ Meer

Media | Verplanten Beuken in Vierhouten

04 Verplanten Beuken in Vierhouten 4
07 Verplanten Beuken in Vierhouten 7
06 Verplanten Beuken in Vierhouten 6
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten


Warning: array_rand(): Array is empty in /var/www/vhosts/vakspecialist.nl/httpdocs/custom.php on line 605