Aanleg beschoeiing Avenhorn

In Avenhorn heeft Vreeker BV Bestrating en Groen een volledige beschoeiing vervangen om de waterkant langs een vrijstaand huis te beschermen tegen afkalving. Vreeker BV is, naast werkzaamheden als tuinaanleg en tuinontwerp, ook zeer bedreven in het vakkundig aanleggen van beschoeiing.    

Beschoeiing voor waterpartijen 

Een beschoeiing is een constructie die de waterkant van een sloot, rivier, of kanaal beschermt tegen afkalven en andere natuurlijke invloeden die de waterkant kunnen aantasten. Oorspronkelijk werden beschoeiingen zoveel mogelijk van tropisch hardhout gemaakt, deze houtsoort is sterk en rot niet snel weg. Tegenwoordig worden diverse materialen ingezet; bijvoorbeeld hout, beton, gerecycled kunststof of staal.    

Duurzaam materiaalgebruik   

Voor dit project in Avenhorn heeft Vreeker BV Bestrating en Groen gebruik gemaakt van overgebleven steenschotten. Deze schotten worden in steenfabrieken gebruikt om stenen op te laten drogen. Na een aantal jaar worden de schotten vervangen en blijven deze oersterke hardhouten steenschotten ‘over’.  Wij van Vreeker BV geven deze schotten bewust een tweede leven door deze in te zetten bij afwerking van waterkanten (beschoeiing) en als vlonder. Hierdoor kunnen wij sneller werken (het materiaal is op voorraad) en dragen wij, door hergebruik, ons steentje bij aan het milieu.

Steenschotten zijn 5 cm dik, waardoor wij vierkante steunpalen kunnen toepassen van 10 cm. Dit maakt de beschoeiing extra stevig. Naast de aanleg van de beschoeiing is er ook grondwerk verricht bij het huis van de opdrachtgever. 

Contact met hovenier in omgeving Avenhorn

Wanneer u ook tuinaanleg, beschoeiing, bodemwerk of tuinonderhoud wilt, dan kunt u uw gegevens achterlaten. Onze hovenier zal dan persoonlijk contact met u opnemen.     

 

Vreeker Bestrating en Groen De Hout 47
1607 HB Hem
Bekijk onze website
Stuur een email
Bekijk onze bedrijfspagina
+ Meer

Media | Aanleg beschoeiing Avenhorn

05 file_f93b4853db3d0634777c7513436e6853
02 b tuinaanleg beschoeiing avenhorn
03 c tuinaanleg beschoeiingaanleg avenhorn
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten - Hovenier