Parktuin Nijmegen

Parktuin Nijmegen

De Groot Hoveniers heeft in Nijmegen de tuinaanleg verzorgd van een schitterende parktuin. Ronde vormen, het water van de zwemvijver en de natuurlijke tinten kenmerken deze sfeervolle stadstuin achter een huis uit 1890. Volledig naar het tuinontwerp is het een unieke parktuin geworden met meerdere terrassen. In de tuin zijn verschillende terrasjes om te kunnen kiezen voor een plekje in de zon, of in de schaduw van een van de mooie bomen.

Ontwerp parktuin Nijmegen

De ronde vormen in de sierbestrating zijn aangelegd met gebakken klinkers waar met granietkeitjes een lijn in is verweven. De lichte granietkeitjes trekken met hun golvende patroon de bezoeker als het ware zo de park-tuin in. Een aantal plantenbakken zijn ook gemaakt van dezelfde soort granietkeitjes, dit zorgt voor een rustgevend karakter.

Voor het tuinterras achterin is gebruik gemaakt van een onderhoudsvriendelijke keramische tegel, deze tegels zijn kleurecht en vuil werend omdat er geen vlekken intrekken.

Naast het terras is een schitterende natuurlijke zwemvijver aangelegd met een vijvermuur die is gemetseld van granietkeitjes, in de muur is een kleine waterval aangelegd die het zwemwater op natuurlijke wijze filterd. Het verharde tuinpad rondom de zwemvijver is bedekt met landelijk grind.

Beplanting parktuin Nijmegen

De beplanting van deze tuin met het formaat en de uitstraling van een park, bestaat onder meer uit de sfeervolle meerstammige Cornus controversa. Rondom de stam van deze boom zijn groenblijvende siergrassen geplaatst. Verder zorgen groepen Hortensia’s, vaste planten en solitaire Pinussen het hele jaar rond voor een prachtige groene tuin. Tegen de pergola groeien diverse klimplanten. De ronde vormen in de tuin worden geaccentueerd door divers geplaatste Buxuswolken.

Wilt u ook een tuinontwerp van De Groot Hoveniers Nijmegen?

Laat uw gegevens achter. Onze hovenier neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

De Groot Hoveniers Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
Bekijk onze website
Stuur een email
Bekijk onze bedrijfspagina
+ Meer

Media | Parktuin Nijmegen

Zwemvijver en grindpad Parktuin Nijmegen
Tuinontwerp Tuinverlichting Parktuin Nijmegen
Tuinontwerp tuinverlichting parktuin Nijmegen
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten - Hovenier