Tuinaanleg Gouda onderhoudsvriendelijke tuin

Tuinaanleg Gouda onderhoudsvriendelijke achtertuin

De opdrachtgever heeft ons hoveniersbedrijf ingeschakeld om de tuinaanleg voor onze rekening te nemen. Met als eindresultaat een complete tuinmetamorfose. Nadat de tuin eerst volledig is gestript en het tuinafval is afgevoerd, hebben onze hoveniers naar het creatieve tuinontwerp van onze tuinarchitect, een licht, ruimtelijke en onderhoudsvriendelijke achtertuin aangelegd.

Aanleg onderhoudvriendelijke tuin Gouda

Arjan van Vliet hoveniers heeft met zijn team een prachtige onderhoudsvriendelijke tuin aangelegd. Zowel het grondwerk, de bestrating, de beplanting en het terras hebben zij onder handen genomen. Voor deze opdrachtgever is het belangrijk dat de tuin onderhoudsvriendelijk is aangelegd. Van Vliet heeft voor bestrating een tuintegel van Metten geadviseerd. Metten is een kwalitatief hoogwaardige terrastegel met een toplaag van natuursteengranulaat welke is gestraald. Hierna is een vuilwerende coating aangebracht zodat het vuil niet goed kan hechten en de tegel gemakkelijk te reinigen is. Het grootste voordeel is dat de tegel geen afstandhouders heeft, waardoor de tegel strak tegen elkaar aan te leggen is, dit zorgt ervoor dat onkruid bijna geen kans heeft om tussen de tegels door te groeien. Dit draagt uiteraard bij aan een onderhoudsvriendelijke tuin.

Tuinadvies Arjan van Vliet

Om de tuin zoveel mogelijk onderhoudsvrij te houden heeft Arjan van Vliet hoveniers geadviseerd de grote groene hagen uit de tuin te verwijderen, deze hagen vragen veel onderhoud en een donkere en op het zicht een kleine tuin. Door middel van lagere beplanting, en een goed lijnenspel in de bestrating komt de tuin beter tot zijn recht. Als erfafscheiding is gebruik gemaakt van een robuust, geïmpregneerd, grenen tuinscherm. De tuinafscheiding is opgebouwd uit planken van 18x145 mm. Deze zijn geplaatst tussen FSC gecertificeerde hardhouten palen. Deze hebben zelfs in zure veengrond een lange levensduur. De nieuw geplaatste houten schutting wordt gesierd met een bloeiende klimplant (met besdracht). Er is gekozen voor diverse soorten (vaste)beplanting zodat de tuin het hele jaar door groeit en bloeit. Voornamelijk rode tinten voeren de boventoon, dit geeft een warme gloed door de gehele tuin. Om ook in de winterperiode een groene onderhoudsvrije tuin te hebben zijn bladhoudende heesters in de tuin aangelgd. 

Wilt u ook uw tuin in Gouda laten aanleggen door Arjan van Vliet Hoveniersbedrijf?

Vraag vrijblijvend informatie aan. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

+ Meer

Media | Tuinaanleg Gouda onderhoudsvriendelijke tuin

07 Tuinaanleg achtertuin Gouda
06 Tuinaanleg Gouda
04 Schutting achtertuin Gouda
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten


Warning: array_rand(): Array is empty in /var/www/vhosts/vakspecialist.nl/httpdocs/custom.php on line 605