Tuinaanleg voortuin Gouda

Hoveniersbedrijf Arjan van Vliet heeft in Gouda een smaakvolle voortuin aangelegd, de tuinaanleg is nu geheel in stijl is met de particuliere jaren ’30 woning. De keuze voor beplanting en sierbestrating vormt een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van de tuinaanleg tijdens de jaren '30 .    

Tuinaanleg Gouda voortuin jaren '30 stijl   

Tijdens de tuinaanleg is voor de beplanting bewust gekeken welke planten in de jaren ’30 bij burgerwoningen werden toegepast. De groenblijvende hulst die al in de overwoekerde voortuin stond is daarom behouden. Wel heeft deze hulst meer ruimte rondom gekregen om beter tot zijn recht te komen.

Om in jaren '30 stijl te blijven, is voor de prachtige roos ‘Dame d’Amour’ gekozen. De eveneens aangeplante Vrouwenmantel gaat heel goed samen met de deze roos en zal in de bloeiperiodes voor een diffuse gele waas zorgen in de tuin. Door regen of  afkoeling blijven dauwdruppels prachtig zichtbaar op de bladeren van de Vrouwenmantel. De paarsbloeiende kruidenplant Salie, de laag groeiende Pachysandra en de lang bloeiende en heerlijk geurende Kamperfoelie maakt de ’30 voortuin helemaal af.   

Sierbestrating aanleg tuin Gouda in ’30 uitstraling     

De sierbestrating is onder andere uitgevoerd met sfeervolle klinkers. Gebakken en getrommelde klinkers passen het beste bij het tuinpad voor deze ’30 woning en de directe omgeving. Door het oude bakproces met hout en kolen zijn de oud gebakken kostbare klinkers allemaal verschillend. Nieuw gebakken klinkers zijn allemaal hetzelfde, maar door ze te ‘trommelen’ worden de hoeken en randen minder strak, wat ze een authentieke uitstraling geeft. Het tuinpad, de borders en het grind worden ingesloten door hardhouten kantplanken in een warm bruinrode kleur die past bij de originele ’30 voordeur.    

Wilt u ook uw tuin laten aanleggen door Hoveniersbedrijf Arjan van Vliet?    

Laat uw gegevens achter. Onze hovenier neemt binnen twee werkdagen contact met u op. 

Arjan van Vliet hoveniersbedrijf Groen van Prinsterersingel 12
2805 TE Gouda
Bekijk onze website
Stuur een email
Bekijk onze bedrijfspagina
+ Meer

Media | Tuinaanleg voortuin Gouda

02 Gouda Jaren
04 Tuinaanleg voortuin Gouda
03 Tuinaanleg Gouda authentieke 30 jaren tuin
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten - Hovenier