Tuinaanleg in Koog aan de Zaan

Steinz Tuinen en Groen tekende voor de tuinaanleg van deze sfeervolle voor- en achtertuin, waar zowel mens als dier zich thuis voelen tussen het groen. Vogels en insecten zullen aangetrokken worden door de verscheidenheid aan beplanting en begroeiing.

Beplanting natuurlijke tuin

Aan de wens van de klant dat er zoveel mogelijk groen in de vorm van beplanting in deze tuin zou komen, is ruimschoots voldaan. Zo is er speciaal voor de vogels gekozen voor klimplanten en struiken waar zij nestjes in kunnen bouwen of kunnen schuilen. Voor insecten, als vlinders, hommels en bijen, zijn er juist weer diverse bloeiende planten geplaatst. Deze langbloeiers zijn zowel in de grond als in hanging baskets aan de pergola geplaatst.

Om een kantoor aan het zicht te onttrekken en voor eigen teelt zijn tegen een schutting fruitbomen geplaatst. Ook is er een hardhouten schutting met daartussen bouwstaalmatten met Hedra geplaatst, zo wordt een natuurlijke groenblijvende tuinafscheiding gecreëerd. Vogels en insecten kunnen op deze manier eenvoudig in de tuin komen.

Sierbestrating Koog aan de Zaan

Voor de sierbestrating is in deze tuin gekozen voor twee kleuren gebakken klinker. Met deze twee kleuren is een duidelijke vlakverdeling gemaakt voor looppaden en terras. In de trapsgewijs aangelegde hardhouten vlonder zijn staptegels verzonken. Dit geeft een speels grafisch element aan de tuin.

In de voortuin zijn met gebakken klinkers diverse plantenbakken aangelegd in strakke geometrische vormen, die aansluiten op de bestrating.

Contact hovenier in omgeving Koog aan de Zaan

Wanneer u ook een professionele aanleg van uw tuin of terras wilt, dan kunt u uw gegevens achterlaten. Onze hovenier zal dan persoonlijk contact met u opnemen.

+ Meer

Media | Tuinaanleg in Koog aan de Zaan

01 A beplanting koog aan de zaan
02 B tuinaanleg koog aan de zaan
06 F plantenbak gebakken klinker
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten