Tuinontwerp vrijstaande woning Nieuwerkerk aan den IJssel

Tuinontwerp als verlengstuk van de woning

Deze tuin is door het ontwerp van onze tuinarchitect een verlengstuk van de woning geworden. Het tuinontwerp is afgestemd op de algemene uitstraling van het huis. De woning bevindt zich aan een drukke weg en fietspad, de klant wilde om die reden privacy creëren.

Privacy door tuinontwerp Nieuwerkerk aan den IJssel

Deze wens hebben de hoveniers vakkundig in vervulling laten gaan.  Aan de voorzijde van de tuin is een Platoflex muur en Mobilane kant-en-klaar haag geplaatst. Deze oplossing zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De ruime overkapping is gemaakt van Hillhout type Living Modulair Excellent met in het midden een houtkachel. De romantische overkapping is naast het waterelement van Platoflex geplaatst, het waterelement vormt een prachtige blikvanger in de tuin. In de achtertuin is een tuinhuis gebouwd, eveneens van Hillhout type Verona.  De gehele tuin is verlicht met In-Lite tuinverlichting, waardoor de klanten ook als het donker is van en in de tuin kunnen genieten. Tevens is uit onderzoek gebleken dat een verlichte tuin inbrekers afschrikt.

Bijzondere planten aangelegd in Nieuwerkerk aan den IJssel

Door onze hoveniers zijn een aantal mooie solitaire ‘eyecatchers’ geplaatst. Zoals bijvoorbeeld de zeer bijzondere Cedrus deod  'Pendula', dit is een groen blijvende ceder, gekweekt als dakboom. Maar ook de laurier met langwerpige, glanzende bladeren, komt in deze tuin goed tot zijn recht. In combinatie met de Albizia julibrissin, Wisteria floribunda, Vitis 'Boskoop Glory' is het een prachtig geheel geworden. Voor de vaste planten is gekozen voor: Anaphalis triplinervis, Lavandula angustifolia 'Munstead', Liriope muscari. De diepgroene kleuren van de grassen: Miscanthus sinensis en Pennisetum alopecuroides 'Hameln' geven een heel fraai effect tegen de hagelwitte Platoflex wanden.

Sierbestrating natuurstenen tegels 

Voor de bestrating van het terras en de parkeerplaats is gekozen voor tegels van verschillende soorten en maten. Voor het terras is een keramische tegels 60x60 cm gebruikt. In de achtertuin hebben we natuursteentegels "Spotted Bleustone" 20x20 cm verwerkt en de parkeerplaats is bestraat met Oud Hollandse tegels 100x40 cm in de kleur antraciet en gecombineerd met een gebakken dikformaat klinker. In de tuin aan de zijkant van het huis is een vlonderpad van Trentino composiet planken aangelegd.

 

Zoekt u een hovenier in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Vraag vrijblijvend informatie aan bij Blok Hoveniers. Wij nemen spoedig contact met u op.

Blok Hoveniers Hoofdweg Noord 49
2913 LB Nieuwerkerk aan den IJssel
Bekijk onze website
Stuur een email
Bekijk onze bedrijfspagina
+ Meer

Media | Tuinontwerp vrijstaande woning Nieuwerkerk aan den IJssel

01 Dakboom Nieuwerkerk
04 Privacy door tuinontwerp met platoflex muur
10 Vlonderpad Nieuwerkerk aan den Ijssel
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten - Hovenier