Klassieke Engelse Tuin in Beesd

Klassieke Engelse Tuin in Beesd

Martien van Dam tuinaanleg en onderhoud heeft in Beesd voor een opdrachtgever een klassieke Engelse tuin aangelegd. Van het tuinontwerp tot de tuinaanleg en ook het tuinonderhoud is en wordt door ons verzorgd.

Zowel de voortuin als de achtertuin zijn onder handen genomen. Wij hebben de opdrachtgever geadviseerd over het grondwerk, bestrating, beplanting, gazon, terras en de bomen. De opdrachtgever had zelf een duidelijk beeld bij de invulling van de plantenborders. Er is dan ook in uitgebreid overleg een beplantingsplan opgesteld.

Oude situatie

De oudere dijkwoning heeft een fors talud. De bielzen die het talud ondersteunden waren vergaan en aan vervanging toe. In 2014 is de vervanging van de bielzen gerealiseerd. Het talud is ondertussen gedeeltelijk begroeid, naar verwachting is hij halverwege 2015 helemaal groen.

Privacy in uw tuin

De opdrachtgever vond het belangrijk privacy in de tuin te hebben. Door middel van groenblijvende hagen wordt extra privacy gecreëerd. De dijkwoning heeft aan de achterzijde een balkon op dijkniveau, hier zijn grote bomen geplant om extra beschutting te bieden. Het zicht op het balkon wordt zo beperkt.

Hergebruiken tegels en klinkers

Martien van Dam werkt graag met duurzame elementen en hergebruikt daarnaast graag ‘oude’ tuinelementen. In deze achtertuin is de bestrating van het oude terras gebruikt voor het aanleggen van het nieuwe terras. De klinkers hebben een rustieke uitstraling wat perfect past bij de Engelse tuin.

Quick Hedge

Als aanvulling op de bestaande beukenhaag is de Quick Hedge geplaatst. Dit is een kant en klare haag die direct resultaat geeft. Lees hier meer over de Quick Hedge.

+ Meer

Media | Klassieke Engelse Tuin in Beesd

Klassieke Engelse Tuin Beesd 3
Klassieke Engelse Tuin Beesd 4
Klassieke Engelse Tuin Beesd 2
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten