Tuinaanleg border Opperdoes

Hoveniersbedrijf Vreeker BV Bestrating en Groen heeft in Opperdoes voor een particuliere klant een sfeervolle border met diverse plantensoorten aangelegd. Het gaat hier om het opnieuw aanleggen van een plantenborder die verwilderd was geraakt en teveel onderhoud nodig had. 

Aanleg plantenborder    

De door Vreeker BV aangelegde plantenborder beslaat 50m2 van de totale tuin van 400m2. Op deze plek in de tuin was al een plantenborder aangelegd, maar deze vroeg teveel tuinonderhoud en was door de begroeiing verwilderd geraakt.

Hoveniersbedrijf Vreeker BV heeft eerst de grond afgegraven en klaar gemaakt voor de nieuwe beplanting. Hierna is de border ingedeeld met nieuwe beplanting. 

Beplanting borderaanleg    

De beplanting en de indeling van de border maken het tuinonderhoud eenvoudig. Voor begroeiing is er onder andere gekozen voor de Ierse klimop Hedera Hibernica. Dit is een bekende bosplant die als bodembedekker en als klimplant kan worden ingezet. Verder is er gekozen voor de Prunus Lusitanica, een Portugese haagplant, die goede eigenschappen bezit. Deze laurierkers kan in mooie vormen gesneden worden en blijft het hele jaar groen. Fagus (beuken)bomen zorgen voor hoogte in de tuin en trekken samen met de andere begroeiing tuinvogels aan.

Asters, Lavendel en Persicaria zorgen met hun bloeiwijze voor kleur in de tuin. Persicaria als Duizendknoop en Perzikkruid, is een groep planten met een pluimachtige bloeiwijze. Het zijn uitstekende bodembedekkers waarvan de wortels grond vasthouden en de groei van onkruid tegengaan.

Contact met hovenier in omgeving Opperdoes    

Wanneer u ook een professionele tuinaanleg wilt, dan kunt u uw gegevens achterlaten. Onze hovenier zal dan persoonlijk contact met u opnemen. 

+ Meer

Media | Tuinaanleg border Opperdoes

04 d grondwerk opperdoes
01 a tuinaanleg opperdoes
02 b tuinrenovatie opperdoes
Bekijk alle foto's

Gerelateerde projecten


Warning: array_rand(): Array is empty in /var/www/vhosts/vakspecialist.nl/httpdocs/custom.php on line 605